30 Nisan 2015 Perşembe

Kredi Kartı Taksitlendirme Analiz

Yüksek risk taşıyan, Kredi Kartı Taksitlendirme işlemlerindeki faiz oranlarının vade yapısı ve azalan marjinal verimin ile birlikte etkilenen piyasanın son durumu ve anormali.

Açık analizi yapılan, aktif kârlılık oranı düşük fakat, geri ödemesi oldukça çok, harcadığının üstünde olan kredi kartlarının, bugüne dek, kullanılan tutardan daha fazla olduğu saptanmıştır. Bekleyişler hipotezi, ekonomi piyasasını her zaman şaşırtmıştır. uzun vadelerdeki beklentilerimiz doğrultusunda güvendiğimiz finansal tutarlarımız, her defasında dibe vurarak bizleri zarara uğratmıştır. “Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme“ birincil piyasa odak noktası haline gelmiş olup, gerekli önlemler için çalışmalar başlatılsa bile, harcamaların her geçen gün, yüksek dozajda arttığı görülmektedir. Borç aracını kabul eden bir çok banka müşterisi yeni taksit teklifleri karşılığında ödemelerini yapmaktadırlar. Borçlu olan kesimin, sadece vatandaşlar yerine, küçük ve orta çaplı şirketler bünyesinden çıkıp, büyük ölçüde çalışan firmaların, borca saplandığı, (KREDİ KARTI) kullandığı tespit edilmiştir. Bölünmüş piyasalar hipotezi doğrultusunda, değişik etkenler ile karşımıza çıkan, farklı unsurlardan bir tanesidir. Gelecekte bu tür konular ile sık sık karşılaşacağımızı düşünüyoruz. Bu günkü değer saptandığında, “kredi kartı taksitlendirme“ borç ödeme artışının, en yüksek kısmını oluşturmaktadır. Büyük kuruluşların buna ortak olmasıyla da, çapraz kur ve borsa gibi serbest piyasada işlem gören finansal kuruluş bundan oldukça fazla etkilenmektedir. Faiz oranı riski fazla olan kredi kart ödemeleri için yapılan çalışmalar, devlet tarafından en yakından izlenmektedir. Diğer bir konu ise eksik bilgilenme (asimetrik enformasyon) dediğimiz bir sistemdir. Yanlış ve biliçsiz açıklanan konular, kredi kartı kullanıcılarına oldukça fazla zararlar vermektedirler. (BORCU) olan banka müşteri kart kullanıcıları, bu yanlışlıklar sonrasında, oldukça zor durumlara düşmektedirler. Yasal ve hukuksal işlemlere düşmeden, risk çoğalmadan önce (TAKSİTLENDİRME) yapmak isteyen borç sahipleri, Finansal aracılık hizmetleri veren özel firmalar ile çalışıp borçlarını kapatmak için iletişim haline giriyorlar, bunların ne kadar güvenilir ya da ne kadar sağlam olduğu tartışılmaz olsa da, Gelecekteki değer gözardı edelerek, aynı ay ve gün içinde, kartlarını belirli faiz oranları karşılığında kapatma pazarlığına giriyorlar.

Bu tür taksitlendirme yapmak için, işlem maliyeti olarak, ödenmesi gereken borcun, %10 ‘nu kadar bir nakit, kredi kartının içinde bulunması gerekmektedir. Marjinal gelir elde eden bankalardan kurtulmak isteyen kart borçluları, vadesiz mevduat hesaplarında kalan en son nakit parayı da kullanarak, borç kapatma işlemlerini, (ekfinans.com) gibi serbest piyasa da çalışan firmalar ile gerçekleştiriyorlar. Kredi kartı dağıtımı yapan bankaların, pasif yönetimi aktif hale getirse bile, artık tüm Türkiye genelinde, kredi kartı borcu taksitlendirme sistemi oldukça ilerlemiş ve başlı başına bir sektör haline gelmiştir.

Ekfinans Ekonomi ve Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Bilgisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder