18 Nisan 2015 Cumartesi

Kedi Kartı Finans ve Taksitlendirme

Finans ve Ekonomi Gündeminden;

Bu günlerde adından çok sık bahsettiren konu, bankaların yeni kampanyaları ile kulağımıza gelen kredi teklifleridir. Bu kredi verme dağılımının daha fazla banka ve finans kurumu tarafından yapılmasından dolayı, artık her kurumdan ayrı avantajlı teklifler almamıza neden olmuştur. Bazıları faiz oranlarını düşük tutarken, bazıları, yanında verdiği hediyeli sistemleri ile dikkat çekmektedir. Mesela, geçenlerde karşılaştığım ve inanamadığım görüntü ise,  banka gibi yüksek kurumun, kredi çekmek isteyen vatandaşlara oldukça cazip teklif etmesi olmuştur. Örneğin, Kredi çeken veya maaşını o bankaya aldıran yani transfer ettiren insanlara, hediye olarak altın verileceği söylenmiştir. Evet bu doğru, bir çok banka artık yeni kredi teklikleri oluşturarak, yeni yarattıkları dünyasında oldukça başarılı görünüyorlar. Bunun yanında, kredi kartları için de ayrı ayrı çalışmalar yaparken, kredi kartı kullanımın oldukça fazla olması da, bu konuda tüm finans kıurumlarının bir hayli başarılı olduklarını göstermektedir.

Hayat Zor Ama Kredi Kartı Taksitlendirme Kolay;
Her şeyin zorlaştığı fakat diğer anlamda ise her şeyin kolaylaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Zor olanları bie yana, kolay olan kısımları da oldukça cüzdanlarımıza yavaşça zarar vermekte fakat, biz bunları oldukça görmezden geliyoruz. Gözlerimize inanamadığımız konulardan başkasına göz atacak olursak, bunları bile bile yeniden deniyoruz. Borçların çoğalması ve ödenmez hale gelen kredi ve kredi kartlarının durumu gözleri, kredi kartı taksitlendirme firmalarına çevirmemizi sağlıyor. Bu şirketlerin çoğu, borcu olan ve ödenmesi zor, borçların fazlasını taksitlendirme yapabilme imkanına sahip olsa da, kart kullanıcıları yinede belirli bir faiz oranını ödemeden, taksitlendirme işlemi yapamıyorlar. Eninde sonunda belirli bir oran ödeyerek, ister bankaya, ister banka dışında kurulan firmalara olsun illa ki belirli bir rakamı fazladan veriyorlar. Estetik olarak dışardan bakıldığında oldukça kolay ve güzel görünen bu sistemde aslında harcanan paradan çok ödenen krediler ön plana çıkıyor fakat bizler bunu anlamıyoruz. Hani derler ya, (sıcağı sıcağına) diye, evet aynı böyle bir zamanda biz bunları hissetmeden ve kimseye de hissettirmeden yapıyoruz. Kredi kartı borcu taksitlendirme olmuş olmamış ya da, nasıl ödenir veya nasıl öderiz düşüncesine kapılmadan harcamalarımızı tutarsızca yapıp daha sonra bankaların eline düşüyoruz, elbette faiz oranlarının yüksek olduğunu gördükçe, bazı taksit amaçla kurulmuş finans şirketlerine yöneliyoruz. Evet herşey zor, ama mantıksız bir şekilde düşündüğümüzde her şey kolay hale geliyor ama biz fark edemiyoruz.

Borçlarımızı öderken bir eğitimci olalım;
Kedi Kartı Finans ve Taksitlendirme der ki; Küçük çaptaki okullardan tutun, büyük amaçla kurulan üniversitelerin de gündeminde her zaman olan bu alış veriş türünün tek nedeni aslında, kişisel sorunlarımızdan ziyade, maddi olanakların baze kısıtlı bazen de çok fazla olduğundan kaynaklanıyor. Kimi zaman da,özel zevklerimiz yüzünden bu tür zamanlarda (KREDİ KARTI) kullanıyoruz. daha sonra da, ödeyemediğimiz borçlarımızı, (TAKSİTLENDİRME) yoluyla kapatmaya çalışıyoruz. Kimi zaman da bunu, nasıl olsa böyle firmalar var, bir karttan diğer kartınızı kapatabilirim düşüncesi ile yola çıktığınız taktirde, elbette başınıza gelen ilk şeyi kabarık kart faturaları oluyor. Aslında yetişkin ve tecrübesi olan bir çok anne ve babanın, bu konularda duyarlı olup, banka ve bankacılık sistemleri ile ilgili kısa veya detaylı ön bilgiye sahip olduklarını düşünerek, çocuklarına eğitim çağlarında aşılamaları, ileri dönemler için oldukça faydalı bir bilgi kazandırma olacağını bizler buradan önemle söylemek istiyoruz. Her güne umutla akmak ve, her güne oldukça gülümseyerek bakmanın bir yolu da bütçemizi kontrol etmenin yollarıdır aslında. Sizler de artık bilgi ve düşüncelerinizi, ister banka şubeleriniz ile ya da uzman firmalar eşliğinde görüşerek bilgi sahibi olabilir ve bu bilgileride, ihtiyacı olan bir çok insan ile rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

Finans ve Ekonomi Gündeminden Saygı ve Sevgiler ile..
Ekonomi ve Finans Bilgi Hattı: www.ekfinans.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder