6 Ağustos 2015 Perşembe

Kredi kartı borcu taksitlendirme nedir?

Bankaların  “Kredi kartı borcu taksitlendirme” sistemi için yaptığı uygulamalardan bir tanesi de, uzun vade altında yüksek faizler ile elde ettikleri kâr oranlarıdır.  Alt yapısını buna göre hazırladıkları bu yöntem içinde, kısa vade de taksitlendirme yapmak yerine, yapılandırma adı altında oluşturdukları bütünsel kâr amaçlı kampanyalar ile kredi kartı kullanıcılarının gözünü, kullandıkları etkili reklamlar ile boyamakta geç kalmıyorlar. Basit kredi adı altında müşterilerine sundukları seçenekler ile, kredi kullandırarak kart kapatma sistemini öneren bankaların çoğu bu sistemden oldukça çok para kazanmışlardır. Ödenmeyen kredi kart borçlarının bilgi edinme maliyetleri gibi yüksek oranda borçlara yansıtılan ek ödeme ücretleri de bu işin cabası haline gelmiştir. Birincil piyasa gündemine oturan bu konu sayesinde, küçük çapta finansman işletme olarak kurulan taksitlendirme firmalarının artmasına ve en düşük kâr  oranları ile rekabetin en üst düzeye çımasına neden olduğu açıkça görülmektedir. İnternet ortamında google vs. gibi arama motorları sayesine, internet tarayıcılarının arama sistemi kullanılarak, kredi kart taksitlendirme  firmalarına ulaşımları oldukça kolaylaşmıştır.
Kredi kartı borcu taksitlendirme sistemi nedir?
Kart taksitlendirme ve bunun gibi taksitli ödeme sistemlerini kullanan bir çok kredi kartı kullanıcılarının, her vade zamanı geldiğinde yeniden daha önce çalıştığı taksitlendirme firmaları ile çalışması sonucunda, bu tür firmaların müşteri memuniyeti ve gizlilik politikalarına bağlı olarak çalışması birincil sebep olarak gösterilmiştir. Belirli bir faiz oranından gelecekte elde edilecek bir parasal değerin sadece bankaların değil, artık ikincil piyasa ortamında çalışan bu tür firmalarca paylaşılması da ayrıca ön sırada gözüken sebeplerden bir tanesi olarak göze çarpmaktadır. Kredi kartı borcu taksitlendirme yöntemi  içinde kullanılan en büyük kurallardan bir tanesi, kullanılan kredi kartlarının işlevsel olarak açık olması, yasal hukuki işlemler görmemesi veya kartın içinde bir miktar kullanılabilir bakiyesinin olmasıdır. Tamamen boş olan kartların içine yeterli bakiye yüklendiğinde yeniden taksit yapabilme özelliğine getirebilmektedir. Zamanında ödenmeyen borçların, ülkemiz ekonomisine de etki ettiğini söylemek gerekebilir. Doğrudan finansman bulamayan bir çok sektörde benzin, yemek, araç bakımları hatta maaşların bile ödenmesinde kredi kartı kullanılmaktadır. Gücü yetersiz kalan küçük çaptaki işletmelerin bir çoğunun kullandığı bu yönteme kredi kartı borcu taksitlendirme sistemi ismi verilmektedir. Sizlerin de kredi kartı borcu varsa kredi kartı taksitlendirme sisteminden  rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Faiz oran riski oldukça fazla olan bankaların aldığı miktar %40 ve %60 üzeri olduğunda, en az düşük faiz ile çalışan finans firmalarının oldukça işine gelmektedir. Beklenen enflasyon primini yeterli bulan kredi kart hesap sahiplerinin, aylık taksitlendirme seçeneklerinden faydalanarak, her ay düzenli olarak bu tür iş yerleri ile çalışması ayrı bir sektör haline gelmiş olup, yeni açılacak iş gruplarına yeni kapılar açmaya başlamıştır.
Kart borcu taksitlendirmek için karınızın kullanıma açık olması yeterlidir. Kredi kartı borcu taksitlendirme işlemlerinden faydalanmak isteyen tüm kredi kartı borçluları en düşük faiz oranları ile firmamız bünyesinde oluşturulan avantajlı paketlerimiz ile borçlarını uzun vadeler eşliğinde taksitlendirebilirler.
Artık kredi kartı borcu taksitlendirme kolay olduğunu düşünüyorsanız aslında yanılıyorsunuz. Çünkü sadece bir kredi kartını taksitlendirmek ile iş bitmiyor. Taksitlendirme işlemi yapıldıktan sonra sizler borcunuzu bankalara ödemeye devam ediyorsunuz. Yani sizler bu işten sadece elinizde nakit olmadığında faydalanıp ya da, erteleme sisteminden yararlanarak faydalanabiliyorsunuz. Önemli olan taksit değili uygun güvenilir firma ile çalışmak bu işin en başında geliyor. Yanlış firmalar ile çalışan bir çok kredi kartı borç mağdurunun, bu sistemden çok zarar gördüğünü de açıkça söylemek istiyoruz.  Sadece borcunuz olduğunda değil, Nakit paraya ihtiyacınız olduğunda da, nakit avans adı altında kurulan taksitli nakit avans sisteminden de yararlanabiliyorsunuz. Aynı şartlar bu sistem için de geçerli olup, yine güvenilir firmalar eşliğinde oldukça başarılı sonuçlara ulaşmıştır. Bankaların kredi kartı taksitlendirme işlemlerine aldanıp yüksek oranlar ile taksit yapmak yerine kredi kartı borcunuzu,internet ortamından, google, vs. gibi arama tarayıcınızdan bir çok taksitlendirme firmasına ulaşıp teklif alıp size uygun olan finans kuruluşunu seçebilirsiniz.